Resultater fra Å i Heiane 2019

Postet av Birkenes IL - Sykkel den 11. Mai 2019

Årets Å i Heiane var det 20ende i rekken, og for en flott jubileumsdag! Strålende sol og like strålende ryttere! 86 stykker stilte til start.

De siste dagene har derimot vært alt annet enn fine, så mye regn natt til i går gjorde løypa ganske sølete enkelte steder, men dette er jo terrengritt, så dette var bare en ekstra utfordring.

Bilde fra starten av rittet.

Vinneren av første NorgesCup maraton 2019 ble Fredrik Haraldseth fra Bærum OCK/Hard Rocx Swix. Selv med noen ekstra "feilmeter" i løypa slo han andremann, Vidar Mehl fra Raufoss & Gjøvik SK/Hard Rocx Swix, med over minuttet.  Vinnertiden ble 2.58.01 i den 68 kilometer lange løypa.
Bak Vidar ble det Lars Granberg fra CK Haugaland/Birk Sport Racing som tok tredjeplassen.


Vinneren av dameklassen ble Sunniva Dring fra Sagene IF Sykkel/Team Milslukern på tiden 3.52.42, i samme løype som mennene. Bak henne tok Andrea Patricia Coucheron fra Bærum OCK andreplassen.


Masterklassen i år var rittets største med sine 41 ryttere. Den første i mål ble Odd Snerthammer fra Kristiansand CK, og tiden ble ganske så god. I samme løype som elite (68km) ble tiden 3.10.17. Bak ham kom Thomas Byberg fra Boknafjell Sykleklubb og Thomas Nærland fra Bryne CK.


I turklassen ble det desverre feilsykling av et par ryttere langt fremme, men det ble til slutt Helge Steinsland fra Blindleia CK som vant på 2.37.23. Bak ham kom brødreparet Roald og Preben Ankersen fra Grimstad Triathlon og NOV BIL.
Blant damene i tur var det Gro Hansen fra Søgne CK som var best. Tiden ble 3.17.52.

Nytt av året var en Explorerklasse hvor rytterne selv kunne velge hvilke deler av sykkelrittet de ønsket å sykle gjennom, og i hvilken rekkefølge. Blant de som våget seg ut her hørtes det ut som om det var gøy.

Takk til alle ryttere, inkludert våre danske gjester Hanne Winther og Henrik Folden Jensen. Håper dere var fornøyde og kommer tilbake neste år. Lykke til videre i sykkelsesongen 2019, og velkommen tilbake neste år.

Resultatliste fra rittet: https://live.eqtiming.com/46656Årets ritt

Postet av Birkenes IL - Sykkel den 29. Apr 2019

Lørdag 11. Mai er det klart for Å i Heiane med start kl 12,00. Dette er et litt teknisk terreng ritt som går i og rundt i Birkenes. Her er distansen ca 45 km for alle som ønsker å delta. Her blir en litt kjent på nye stier og andre veier enn sykler til vanlig. Her bør en ha brede dekk.


Søndag 2. Juni er det klart for Kvarttetten som består av fire og fire som sykler sammen rundt Birkenes runden motsatt vei, med start fra kl 10,00 i Parken. Her bør en være 4 som er nogenlunde like godt trent.


Søndag 16. Juni er det klart for Birkenes Runden for 45. gang. Med første start fra kl 08,30 som er trimmerene som bruker godt tid og sykler uten tidtaking, og her er det god plass til mange. Turrytterene starter i puljer fra kl 10,00. Løypa er som følger med start i parken og nordover til Hynnekleiv, til venstre og til Mykland hvor det er matstajon for den som trenger det. Videre til Vegusdal og til venstre ned til Senumstad og til høyre og inn til mål i Birkenes Parken. Her blir det premiutdeling etter at alle er kommet i mål, hvor vi blant annet lodder ut en sykkel blant deltakerene, og også andre premier. Det er alltid flott vær under Runden og alle er velkomne.Resultatliste, Birkenesrunden 2018

Postet av Birkenes IL - Sykkel den 17. Jun 2018

Dårlig vær før og dårlig vær etter, men stort sett alle rytter klarte å komme seg i mål før regnet kom.
183 ryttere stilte til start.
Full resultatliste finner dere på www.eqtiming.no. http://live.eqtiming.com/43116#

Første pulje ble delt allerede fra start da noen syklister stakk av... og.. det holdt akkurat inn til mål. Sannsynligvis kom målgang i siste liten da hovedfeltet var rett bak.


Vinner av Birkenesrunden 2018: Jørgen Hodneberg fra Gjerstad IL, på 2.12.54.

Bak Jørgen var det et stort hovedfelt på ca 50 ryttere, inkludert damene Birgitte Ravndal og Ingvild Brattekleiv (begge fra Grimstad SK).

I år ble det også delt ut årspremier til følgende ryttere:
40 år: Arne Haugland
35 år: Tore Tangen
25 år: Knut Aamlid
20 år: Tellef Dønnestad
15 år: Geir Håkon Opheim,  Bente Aanesland, Asbjørn Guttormsen og Halfdan Realfsen
10 år: Steven Astrup og Bjørn Notto Eppeland

Ønsker alle lykke til videre i sesongen, og velkommen tilbake til Birkeland og Birkenesrunden i midten av juni neste år.Resultatliste, Å i Heiane, NM Terreng Maraton 2018

Postet av Birkenes IL - Sykkel den 16. Jun 2018

Fantastisk sykkelvær for årets NM i Terreng Maraton, Å i Heiane. Delvis overskyet, ikke for varmt og lite vind.  Full resultatliste ligger på eq-timing, http://live.eqtiming.com/42945#

Vinner av Elite Damer ble, som forrige gang det var NM her på Birkeland (2012), Borghild Løvseth fra Orkla CK, med tiden 3.11.59 i den 68 km lange løypa. Bak henne kom Hildegun Hovdenak (Nesset CK) og Sunniva Dring (Sagene IF/Milslukeren). Damene syklet 68 km.Vinner av Elite Menn, ca 95 km, ble forhåndsfavoritten Ole Hem, Romeriksåsen SK/SWIX Hard Rocx med tiden 3.50.05. Bak ham kom Emil Hasund Eid (Kloppa Off Road Klubb/Team Elite) og Fredrik Haraldseth (Bærum OCK/SWIX Hard Rocx).


Premiene ble laget av den lokale treskjæreren Terje Gordon Jensen. Fantastiske premier som vi håper ble godt mottatt.


I masterklassene, begge 68 km, ble det delt ut NM permier i hver klasse. De tre beste på damesiden Camilla Hott, Ullensaker CK, 3.37.38, med Marianne Sandaker (Moss CK) og Siri Solvik Fiksdal på andre og tredje plass.
De tre beste på herresiden ble Jonas Nermoen, IF Frøy, med tiden 2.52.54. Bak ham kom Odd Snerthammer (Kristiansands CK) og Sondre Linstad-Hurum (Kristiansands CK).

I turklassen på 45 km, ble det delt førsteplass mellom Dorthe og Lars Magne Larsen fra Dalane SK på tiden 2.15.44.

Tusen takk for en fantastisk dag! Både ryttere, publikum, vakter, dommer og resten av staben gjorde dette til en festdag! Velkommen tilbake til Birkeland for resten av årets ritt. Vi starter allerede i morgen med Birkenesrunden.

Bilder fra barneritt, Å i Heiane 2018

Postet av Birkenes IL - Sykkel den 16. Jun 2018

Bilder fra barnerittet.

Levert av IdrettenOnline