Birkenesrunden 2023, resultatliste

Postet av Pål Gundersen den 18. Jun 2023

Etter en lang tids godvær, begynte det i dag å bli litt overskyet, litt bind og regnbyger oppover i dalen. Likevel ser det ut til at de fleste klarte seg ganske så bra gjennom rittet.

Total startet 120 ryttere på årets runde, noe som er en liten oppgang fra fjoråret. Dessverre var det et par stygge velt, hvor en rytter ble sendt til sykehuset. Ubekreftede meldinger sier likevel at det står bra til med rytteren. 

Pulje 1, tur, satte ut i et stort tempo, og selv om det så ut til å være motvind oppover dalen, var rytterne oppe i 55 kilometer. Farten satte sine spor, og ganske tidlig fikk noen ryttere luke ned til de andre, en luke som holdt helt til mål.  Vetle Slemdahl, Kristiansands CK,  kom i mål kun 3 fattige sekunder bak rekorden som ble satt i 2020, med tiden 2:08:51. Rett bak ham var Ole Jakob Haugen, også han fra KCK med Geir Kristian Teigland, IK Hero på 3. plass.
Disse var ca halvannet minutt foran hovedfeltet, med Petter Marki Erichsen,  Fevik OCC, midt mellom. Utrolig godt kjørt!

Beste dame ble Åse Fyksen, Arendal CC, som syklet i pulje 2 og kom inn sammen med hovedfeltet i gruppa på tiden 2:30:12.

Resultatlisten ligger her:  https://admin.eqtiming.com/index.php?page=QTAdmin&loadArrangement=1&arr=66278

Blant trimmerne var flere som holdt god fart, og noen som tok det litt mer med ro.  Alle trimryttere sykler uten tidtaking.  Blant dem var bl.a. Tor Kristian Flaa, Ragnar Høygilt og Thom Oddvar Eikeland. Sammen med tur-rytterne Magnar Flaa (bror til Tor Kristian) og Kåre Hørte,  har alle sammen syklet mer enn 40 ganger hver! RESPEKT!

Dyp respekt til de andre rytterne også. Blant årsvinnere i år kan vi nevne:

- 40 år (syklet 40 ganger) : Tore Tangen, Oddersjå.
- 20 år: Halfdan Realfsen, Blindleia CK
- 20 år: Olav Smeland, Tveit IL
- 15 år: Dag Ottar Åtland, Birkenes IL
- 10 år: Lars Daniel Erichsen, Fevik og Omegn CC
- 10 år: Steinar Vigsnes, Kristiansands CK

Sykkelen ble vunnet av Dag Magne Vedå fra Fevik og Omegn CC. Han var nummer 3 som ble trukket ut til å vinne sykkelen. De to andre var ikke til stede, og som dere vet: hvis du ønsker å ha sjanse til å vinne uttrekkspremie på Birkenesrunden må du enten være ute i løypa (ikke i mål enda) eller være til stede. Husk det til neste gang. :)

Til slutt må vi takke alle ryttere som stilte til start.  Lykke til videre i sesongen, og velkommen tilbake til en heidundrende fest neste år. Da fyller Birkenes IL 100 år og Birkenesrunden blir gjennomført for 50. gang!


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.